Hámozott szeletelt mandula jellemzői és előnyei
A mandula már az ókor óta fontos szerepet játszik az emberi táplálkozásban, gazdag fehérjetartalmának (közel 20%), rostjainak, kalcium-, cink- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően méltán vívta ki előkelő helyét az egészséges alapanyagok sorában. Jelentős zsírtartalmának több mint fele egyszeresen (34%) és többszörösen (11%) telítetlen zsírsavakból áll, így a mandulát a kiegyensúlyozott étrend egyik kulcsszereplőjévé teheti. Körülbelül 18% szénhidrátot tartalmaz, ezért érdemes aszalt gyümölcsökkel párosítani, hogy harmonikus tápanyag-összetételt kapjunk.
Hámozott szeletelt mandula felhasználása
A szeletelt mandula kiválóan gazdagítja a házi müzliket, zabkásákat vagy éppen a sütemények világát – legyen szó tésztáról, töltelékről vagy díszítésről, a végeredmény még ínycsiklandóbb lesz!