Sós, pörkölt kesudió WW320 jellemzői és előnyei
A kesudió Brazíliából származik, és akár 12 méter magasra növő fákon terem, a gyümölcs végén elhelyezkedő „kesudió almák” formájában. A dióféle feldolgozása idő- és munkaigényes, ezért leginkább Indiában vagy Vietnámban végzik. Ugyanakkor minden befektetett perc kincset ér, hiszen a kesudió gazdag egészséges, egyszeresen telítetlen zsírokban, fehérjében, rostokban, valamint számos fontos ásványi anyagban és vitaminban. Kiemelendő magas réz-, magnézium-, mangán-, valamint B1-, B6- és K-vitamin-tartalma. Egyedülállóan krémes, lágy íze és sima textúrája pedig minden falatot élvezetté tesz.
Felhasználás
A pirított, sózott kesudió kiváló alternatívája lehet a hagyományos nassolnivalóknak családi összejöveteleken. Fogyaszthatod önmagában, desszertek hozzávalójaként, vagy éppen édes-sós fogások kiegészítőjeként. Ha pedig különleges ínyencséget szeretnél, próbáld ki a házi kesudiókrémet, amely kiválóan használható kenyérre kenve, mártásnak vagy akár sűrítő anyagnak is különböző ételekben.