Natúr kesudió megjelenése és osztályozása
A WW320 (White Whole 320) jelölés egy nemzetközileg elismert szabvány a kesudióknál, melynek lényege, hogy egységesen világos színű, egész szemű magokat tartalmaz. A “320” azt jelenti, hogy 1 font (kb. 454 gramm) kesudióban átlagosan 320 egész szemet találunk.
Natúr kesudió íze és állaga
A natúr, sózatlan és pörköletlen kesudiók finom, krémes ízvilággal és lágy ropogóssággal rendelkeznek. Tökéletesen harmonizálnak sós és édes ételekkel egyaránt, így kiváló alapanyag a különféle konyhai fogásokhoz.
Natúr kesudió tápanyagok és egészségügyi előnyei
- Egészséges zsírokban gazdag: Főként egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez.
- Kíváló fehérjeforrás: Megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjét biztosít, így vegetáriánus vagy vegán étrendben különösen értékes.
- Magas a vitamin és ásványi anyag tartalma: Kiemelkedik magnézium-, vas-, cink-, valamint B-vitamin-tartalma, továbbá E-vitaminnal és antioxidánsokkal is ellátja a szervezetet.
Natúr kesudió felhasználási lehetőségei
Kiváló rágcsálnivaló önmagában nyersen, akár nassolnivalónak, akár energiapótlásként. Kellemes textúrát ad leveseknek, szószoknak, süteményeknek és krémeknek ha főzéshez használnánk. Kesudióból könnyedén készíthető krémes állagú mártogatós, növényi “tejföl” vagy “sajt” alternatíva. Roppanós, mégis lágy kiegészítője lehet friss salátáknak, gyümölcsös vagy zöld leveles változatokhoz is remekül illik.
Natúr kesudió tárolási tippek
A legjobb, ha légmentesen zárható, hűvös környezetben tartod, hogy elkerüld az avasodást. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert a frissesség és a természetes íz ilyenkor a legintenzívebb.