Prémium feles dió jellemzői és előnyei
Bár itthon is régóta termesztjük, a dió őshazája valójában Irán. A sokoldalú dió tele van értékes tápanyagokkal: egészséges zsírok, rostok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok gondoskodnak arról, hogy a dió rendszeres fogyasztása igazán értékes része legyen az étrendnek. Kiemelkedő antioxidánsforrás, magas E-vitamin-, melatonin- és polifenoltartalma segít megvédeni sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól. Emellett az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően a dió jótékony hatással lehet az agyműködésre, míg a polifenolok, az ALA omega-3, a magnézium és az arginin tökéletesen kiegészítik az egészségtudatos életmódot. Alacsony szénhidráttartalma a cukorbetegeknek, míg magas fehérje- és egészséges zsír-tartalma a sportolóknak is kedvez.
Prémium feles dió felhasználása
A diót előszeretettel használják mind a mediterrán, mind a hazai konyhában. Dobjuk fel vele a salátákat vagy a turmixokat, fogyasszuk önmagában, esetleg aszalt almával és aszalt szilvával keverve, ha egészséges, ízletes nassolnivalóra vágyunk. Karácsonykor egyszerűen nélkülözhetetlen a sütemények és édességek készítésénél, de egész évben remekül kihasználhatjuk sokoldalúságát!