Brazil dió jellemzői és előnyei
A brazil dió fogyasztásával gazdag forrását kapjuk az egészséges zsíroknak és ásványi anyagoknak. Bár rendkívül előnyös, a napi ajánlott mennyiség mindössze 2-3 szem, hiszen már ezzel is elegendő vitamint és ásványi anyagot biztosíthatsz a szervezeted számára. Különleges, finom, krémes dióféle, ami azonnal belopja magát az egészségtudatos étrendet követők szívébe.
Brazil dió felhasználása
Fogyaszthatod önmagában, vékonyra szeletelve salátákhoz, rizses ételekhez adva, vagy akár sütéshez-főzéshez felhasználva. Ha igazán változatos ízharmóniára vágysz, keverd más diófélékkel vagy aszalt gyümölcsökkel, így egyszerre kényezteted az ízlelőbimbóidat és a testedet.
Tudtad, hogy…
A para dió az Amazonas esőerdőiben nő, egy Juvie ztepilának nevezett, rendkívül magas fán. A gyümölcseik kókuszdióra emlékeztetnek, és egy-egy ilyen „tok” 10–20 diót rejt a vastag héj alatt. A fák ősszel virágoznak, és nagyjából egy év három hónap kell ahhoz, hogy a termés teljesen beérjen.
Miért egyél para diót?
- Különleges vitaminforrás
- Krémes, lágy ízű, fehér dióbél
- Egészséges zsírokkal és ásványi anyagokkal lát el