Aszalt sárgabarack (Prémium, nagyméretű) jellemzői és előnyei
A sárgabarack az egyik legértékesebb aszalt gyümölcs, amely számos B-vitaminforrást (B2-, B3-, B5-, B6-vitamin), valamint C- és E-vitamint, béta-karotint és folsavat tartalmaz. Emellett jelentős ásványi anyagokat is magában hordoz, például káliumot, foszfort, kalciumot, cinket, szelént, mangánt, magnéziumot és vasat, amelyek hozzájárulnak az idegrendszer, az immunrendszer és a csontok megfelelő működéséhez.
A sárgabarack természetesen alacsony kalóriatartalmú (kb. 48 kcal/100 g), ezért remek választás fogyókúrázók számára is. Magas káliumtartalma miatt támogatja a szív- és érrendszert, miközben minimális nátriumot tartalmaz, így segíthet a szervezet megfelelő vízháztartásának fenntartásában. Béta-karotintartalma különösen fontos, hiszen ez az A-vitamin előanyaga, amely támogatja a látást és a bőr egészségét. Bár a sárgabarack jelentős mennyiségű természetes szénhidrátot (fruktózt és glükózt) tartalmaz, lassú felszívódásának köszönhetően kiegyensúlyozott energiaforrásként szolgál. Lúgosító hatása miatt pedig segíthet a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásában.
Aszalt sárgabarack (Prémium, nagyméretű) felhasználása
Az aszalt sárgabarack sokoldalúan beépíthető a mindennapi étrendbe. Kiváló egészséges nassolnivalóként, de gazdagíthatja joghurtokat, müzliket és zabkásákat, hogy természetes módon növelje azok vitamin- és ásványianyag-tartalmát. Édes ízének köszönhetően sütéshez és főzéshez is ideális, akár cukor helyettesítésére is. Süteményekben, energiaszeletekben, sőt sós ételekben, például salátákban is remek kiegészítő lehet. Bár a sárgabarackot gondosan magtalanítják, technológiai korlátok miatt előfordulhat, hogy egy-egy magmaradvány a gyümölcsben marad. A beszállítók folyamatosan dolgoznak a teljes mértékű tisztítás megvalósításán, de jelenlegi eljárásokkal a 100%-os magmentesség még nem garantálható. Fogyassza az aszalt sárgabarackot változatos formában, és élvezze jótékony hatásait a mindennapokban!