
Panda recept: Kókusztejes zabkása vörösáfonyával
A zab egy rendkívül tápláló gabona, amely tartalmaz B1-, B5-, és B6-, és E-vitaminokat, valamint vasat, fosz fort, kalciumot, és bőségesen rostot is. Segítheti az emésztést, valamint vérszegénység esetén is ajánlott a fogyasztása.
Emellett jótékony hatással van a vérnyomásra, és koleszterint csökkentő tulajdonsága is ismert. Idegnyugtatóként és rossz alvás esetén is javasolják. A vörösáfonya telis tele van értékes hatóanyagokkal, gazdag forrása különböző vitaminoknak és antioxidánsoknak. Erősítheti az immunrendszert, véd a fertőzések ellen, érvédő és sejtregeneráló, méregtelenítő, megelőzheti a gyulladásos és daganatos megbetegedések kialakulását. A legjobb nyersen fogyasztani.
Hogyan készítsük a kókusztejes zabkását vörösáfonyával?
- A zabpelyhet kisebb lábosba teszem, felöntöm kókusztejjel és bele dobom az áfonyát
- Pár percig fözzük, amig a tej fel szivja a zabpelyhet, ne főzzük túl
- Ízesítjük mézzel
Hozzávalók (2-3 adag):
- 1 bögre zabkása
- 3 dl kókusztej
- egy marék vörös áfonya
- 2-3 kk. méz