Vásárolj 30.000 Ft felett és a szállítás INGYENES!

Panda recept: Epres-diós gyümölcskenyér

Panda recept: Epres-diós gyümölcskenyér

Az eper C-vitamintartalma rend kívül magas. Alacsony energiatartalma miatt fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Emellett kitűnő vas-, kalcium- és magnéziumforrás, a benne található szalicilsav miatt úgy tartják, remek fájdalom csillapító és segíthet felvenni a harcot a megfázás tüneteivel. A szintén gyógyhatású prémium feles dióval párosítva egy igazi egészséges csemegét kapunk.

Pandanuts

Hogyan készítsük az epres-diós gyümölcskenyeret?

  1. A sütőt előmelegítjük 180° C-ra.
  2. Szeleteljük fel az epreket, tegyük egy tálba.
  3. Másik edényben keverjük össze a lisztet, a bio nádcukrot, a fahéjat és a szódabikar bónát.
  4. A két tojást felverjük és elkeverjük az olajjal, valamint az eperrel.
  5. Hozzá öntjük a lisztkeveréket és kézzel összedolgozzuk.
  6. A prémium feles dió ¾ részét hozzátadjuk és szintén belekeverjük.
  7. Sütőpapírral kibélelt kenyérformába ka nalazzuk, a maradék diót a tetejére szórjuk és 45-50 percig sütjük.

Hozzávalók (egy kisebb kenyérhez):

  • 10 szem eper
  • 10 dkg prémium feles dió
  • 2 tojás
  • 20 dkg gluténmentes liszt
  • 2 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 25 dkg bio nádcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál só
  • ½ szódabikarbóna
  • 4 evőkanál kókuszolaj