
Panda recept: Epres-diós gyümölcskenyér
Az eper C-vitamintartalma rend kívül magas. Alacsony energiatartalma miatt fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Emellett kitűnő vas-, kalcium- és magnéziumforrás, a benne található szalicilsav miatt úgy tartják, remek fájdalom csillapító és segíthet felvenni a harcot a megfázás tüneteivel. A szintén gyógyhatású prémium feles dióval párosítva egy igazi egészséges csemegét kapunk.
Hogyan készítsük az epres-diós gyümölcskenyeret?
- A sütőt előmelegítjük 180° C-ra.
- Szeleteljük fel az epreket, tegyük egy tálba.
- Másik edényben keverjük össze a lisztet, a bio nádcukrot, a fahéjat és a szódabikar bónát.
- A két tojást felverjük és elkeverjük az olajjal, valamint az eperrel.
- Hozzá öntjük a lisztkeveréket és kézzel összedolgozzuk.
- A prémium feles dió ¾ részét hozzátadjuk és szintén belekeverjük.
- Sütőpapírral kibélelt kenyérformába ka nalazzuk, a maradék diót a tetejére szórjuk és 45-50 percig sütjük.
Hozzávalók (egy kisebb kenyérhez):
- 10 szem eper
- 10 dkg prémium feles dió
- 2 tojás
- 20 dkg gluténmentes liszt
- 2 evőkanál kókuszvirág cukor
- 25 dkg bio nádcukor
- 1 teáskanál fahéj
- ½ teáskanál só
- ½ szódabikarbóna
- 4 evőkanál kókuszolaj