Vásárolj 30.000 Ft felett és a szállítás INGYENES!

Sárgaborsó

A sárgaborsó egy rendkívül tápláló és könnyen emészthető hüvelyes, amely évszázadok óta fontos szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. Kiváló növényi fehérjeforrás, tele van rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így hozzájárul a kiegyensúlyozott étrendhez. Jellegzetes, enyhén édeskés íze és krémes állaga miatt sokoldalúan felhasználható, legyen szó levesekről, főzelékekről vagy különféle vegetáriánus fogásokról. A képen a saját termékünk látható.



GLS házhozszállítás max 40 kg: 1890 Ft-tól
GLS csomagpont, automata max. 5 kg: fix 1590 Ft


MPL házhozszállítás max 40 kg: 1890 Ft-tól
MPL postapont, automata max. 20 kg: fix 990 Ft


ExpressOne házhozszállítás max 40 kg: 1990 Ft-tól
ExpressOne csomagpont max 10 kg: 1590 Ft-tól

Részletes díjszabásról ide kattintva tájékozódhatsz.
A szállítás 30.000 Ft feletti rendelés esetén díjtalan.
Személyes átvételre jelenleg nincs lehetőség.

40 kg feletti rendelés esetén kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Fizetési lehetőségek:
Simple Pay online bankkártyás fizetés
Utánvétes fizetés (kezelési költség + 250 Ft)

Szállítási idő 1-2 munkanap!
(A pontos szállítási időről lentebb tájékozódhatsz.)

Csomagolás:
1000 g
Várható szállítás:
2025.04.30
Raktáron
590 Ft
Egységár: 590 Ft/kg
Részletek

Sárgaborsó jellemzői és előnyei:

A sárgaborsó a borsófélék családjába tartozó egynyári növény, amelyet érett, szárított formában fogyasztunk. A hüvelyesek közül az egyik legkönnyebben emészthető, így érzékenyebb emésztőrendszerűek számára is kiváló választás lehet. Bőségesen tartalmaz növényi fehérjét, rostokat, folsavat, káliumot, foszfort és magnéziumot. Kiemelkedő rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést, támogatja a bélműködést és hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához. Alacsony zsírtartalmú, szívbarát alapanyag, amely segíthet csökkenteni a koleszterinszintet és támogatja a szív- és érrendszeri egészséget. A sárgaborsó gazdag B-vitaminokban, különösen B1-vitaminban, amely fontos szerepet játszik az idegrendszer működésében és az energiatermelésben. Emellett magas vas- és cinktartalma miatt hozzájárulhat a vérképzéshez és az immunrendszer erősítéséhez.

Sárgaborsó felhasználása:

A sárgaborsó egyik legnagyobb előnye, hogy nem szükséges beáztatni, mivel viszonylag gyorsan megfő. Főzési ideje körülbelül 30-40 perc, amely alatt krémes állagúvá válik, így kiválóan alkalmas pürésített ételekhez. Legismertebb felhasználási módja a klasszikus sárgaborsó főzelék, de levesekben, pürékben, krémlevesekben és különböző vegetáriánus ételekben is remekül megállja a helyét. Készíthetünk belőle sós kásákat, kenhető pástétomokat vagy akár egzotikus indiai ételeket, például dhal-t is. Gabonafélékkel, például rizzsel vagy kölessel kombinálva teljes értékű fehérjeforrást kapunk.

Átlagos tápérték 100 g-ban
Energiatartalom:
352 kcal
Zsír:
1.2 g
ebből telített zsírsavak:
0.2 g
Szénhidrátok:
38.2 g
ebből cukrok:
8 g
Rost:
25.5 g
Fehérjék:
23.8 g
Koleszterin:
0 mg
A-vitamin:
149 IU
B1-vitamin (Tiamin):
0.726 mg
B2-vitamin (Riboflavin):
0.215 mg
B3-vitamin (Niacin):
2.889 mg
B5-vitamin (Pantoténsav):
1.758 mg
B6-vitamin:
0.174 mg
B8-vitamin (Kolin):
95.5 mg
B9-vitamin (Folsav):
274 µg
B12-vitamin (Kobalamin):
0 µg
C-vitamin:
1.8 mg
D-vitamin:
0 µg
Vas:
4.82 mg
Kálium:
823 mg
Nátrium:
15 mg
Magnézium:
49 mg
Kalcium:
37 mg
Mangán:
1.22 mg
Foszfor:
321 mg
Cink:
3.55 mg
Glikémiás Index:
32
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Sárgaborsó
Sárgaborsó
590 Ft