Aszalt narancs jellemzői és előnyei
A kandírozott narancskarikák intenzív citrusos ízűek, édesek és enyhén kesernyések, ami a narancs héjának köszönhető. A kandírozás során a gyümölcs cukortartalma jelentősen megnő, így energiatartalma is magasabb lesz. A narancs természetes rostjai és antioxidánsai részben megmaradnak a feldolgozás után is, hozzájárulva az emésztés támogatásához és a sejtvédelemhez.
Aszalt narancs felhasználása
A kandírozott narancskarikák sokoldalúan felhasználhatók a konyhában. Önmagukban is finom nassolnivalók, de gyakran használják sütemények, torták és desszertek díszítésére és ízesítésére. Kiválóan illenek csokoládés édességekhez, például márthatók étcsokoládéba, vagy apróra vágva keverhetők kekszekbe és muffinokba. Emellett salátákhoz, müzlikhez vagy akár koktélokhoz is adhatók, hogy különleges ízt és megjelenést kölcsönözzenek az ételeknek és italoknak.