Király datolya (Medjoul) Jellemzők és előnyök
A Medjool datolya kiemelkedő magnézium- (52,4 mg/100 g), kálium- (670 mg/100 g), kalcium- (62 mg/100 g) és vastartalommal rendelkezik, valamint gazdag B-vitaminokban, amelyek hozzájárulnak az idegrendszer megfelelő működéséhez és az anyagcsere támogatásához. Magas rosttartalma miatt már két datolya elfogyasztásával fedezhetjük a napi ajánlott mennyiség 12%-át, ami segíthet a bélrendszer megfelelő működésében és az emésztési problémák enyhítésében. A benne található pektin hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez, míg a polifenol antioxidánsok segíthetnek a sejtek védelmében az oxidatív stressz ellen. A Medjool datolya természetesen gluténmentes, így érzékenységgel élők is bátran fogyaszthatják.
Király datolya (Medjoul) felhasználása
A datolya ideális természetes energiaforrás, amely gyorsan felszívódó gyümölcscukrot (60-70%) tartalmaz. Fogyasztása után a májban található glükóz gyorsan glikogénné alakul, ami hosszabb távú energiaforrást biztosít. Könnyen emészthető, így edzés előtt, közben vagy után is tökéletes választás, hiszen gyorsan biztosít energiát a szervezet számára. Ennek köszönhetően sportolók és aktív életmódot folytatók számára is kiváló természetes táplálék, amely támogatja a teljesítményt és a regenerációt. Az egyszerű cukrok és rostok egyedi kombinációja miatt a Medjool datolya nemcsak egészséges, hanem rendkívül laktató snack, amely bárhol és bármikor fogyasztható. Önmagában is finom, de remekül illik smoothie-khoz, müzlikhez, süteményekhez és különböző energiaszeletek alapanyagaként is tökéletesen felhasználható. Próbálja ki ezt az ínycsiklandó, természetesen édes és tápanyagokban gazdag finomságot, és fedezze fel, miért nevezik a datolyák királyának!