
Panda recept: Bio zserbó
A dió számos értékes anyagot tartalmaz: telí tetlen zsírsavakat, fehérjét, ásványi anyagokat (rengeteg mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink, szelén), és vitaminokat (E-, B-vitamin). Gyógyhatását tekintve többek kö zött gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, és fon tos antioxidáns is. Rengeteg gyógyhatása mi att fogyasztása mindenkinek ajánlott.
Hogyan készítsük a bio zserbót?
- Előmelegítjük a sütőt 150° C-ra.
- A tésztát simára dagasztjuk, majd 20 percig pihentetjük.
- Újra átgyúrjuk és két felé osztjuk, majd újabb 10 percig pihentetjük.
- Tepsi méretű lappá nyújtjuk (mi kis kerek tortaformát használtunk, abba dupla adagnyi megy bele).
- A töltelékhez valókat egy tálban összekever jük.
- Sütőpapírt vágunk a forma vagy tepsi aljára, majd arra helyezzük az első lapot.
- Vékony réteget simítunk a töltelékből az első lapra, majd minden lapnál megismételjük.
- Az utolsó lapot megkenjünk vizes mézzel, megszórjuk zabpehellyel és vágott dióval.
- 20 percre a sütőbe tesszük keleszteni, majd 180-200° C-ra teltekerjük a sütő hőfokát. (függ attól milyen sütőnk van).
- 25-35 percig 200° C-on sütjük.
Hozzávalók (4 személyre):
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 30 dkg kókuszzsír
- 10 dkg méz
- 1,5 dl víz
- 3 tojás sárgája
Töltelékhez:
- 2 dkg zabpehely
- 20 dkg prémium feles dió 500 g
Tetejére:
- 10 dkg bio nádcukor
- 20 dkg lekvár
- méz
- víz
- zabpehely
- prémium feles dió 500 g