Aszalt ananász felhasználása
Felhasználása rendkívül sokoldalú. A leggyakrabban önmagában fogyasztják édesség helyett, de remekül illik süteményekbe, péksüteményekbe vagy akár házi készítésű müzlibe is. Zabkásákba keverve természetes édesítőként is szolgálhat, anélkül hogy mesterséges cukrokhoz kellene nyúlni. Gyümölcssalátákba is kiváló választás, különösen diófélékkel vagy más aszalt gyümölcsökkel kombinálva, hiszen fokozza az ételek ízét és állagát. Torták vagy muffinok díszítésére is alkalmas, de akár koktélokba és forró italokba is tehetjük, hogy egy kis trópusi aromát adjunk nekik.
Aszalt ananász tárolása
Tárolását tekintve az aszalt, kandírozott ananászkarikát száraz, hűvös helyen, jól zárható csomagolásban kell tartani, hogy megőrizze állagát és elkerüljük a kiszáradást vagy a túlzott nedvességfelvételt. Megfelelő tárolás esetén hosszú ideig eltartható, így akár több hónapon keresztül is élvezhetjük az ízét anélkül, hogy romlana a minősége.